Сорт картофеля Василек: описание и характеристика, фото, отзывы

Vasilek-potet er en ny lovende avlingssort, som er preget av stabilt utbytte, utmerket smak og originalt utseende av knoller. Etter vurderinger av gartnere å dømme, viser denne arten høy produktivitet i mange regioner i Russland. Tross alt er den motstandsdyktig mot negative eksterne faktorer og tilpasser seg raskt til alle klimatiske forhold. Derfor er en god høst garantert selv i sesonger som er ugunstige for avlingen.

Kornblomstpoteter egner seg til diettmat

История появления

Kornblomst er en bordsort med høyt innhold av nyttige komponenter. Den ble oppnådd ved å krysse Chugunka med en hybrid form for kultur D-31-88. Arbeidet med fjerningen ble utført ved Research Institute of Potato Farming. A. G. Lorkha.

Søknad om innføring i Statsregisteret ble sendt inn i 2007. Og etter syv år etter vellykket gjennomførte tester, ble sorten offisielt registrert.

Описание картофеля Василек с фото

Denne poteten skiller seg ut fra resten med utseendet til buskene og fruktene, noe som gjør den godt gjenkjennelig. Og når du planter flere varianter på stedet, kan du nøyaktig bestemme nøyaktig hvor kornblomst vokser.

Куст

Denne sorten er preget av busker av middels høyde, mellomtype. Potetskudd Kornblomst 50-60 cm lang, sterk, halvoppreist, 0,7 cm tykk Bladene er åpne, middels store. Fargen på platene er mørkegrønn. Venene er svakt uttrykt, kantene på bladene er litt bølgete.

Potetbusk Kornblomst består av 4-5 skudd. Bladene på dem er hovedsakelig plassert i den øvre delen, og stilkene er nakne nederst. Blomstene til denne typen kultur er lilla-rosa. Kronen er liten, opptil 0,7 cm i diameter, inne i dens antocyanin er fargeintensiteten lav. Blomsterstander består av 5-6 knopper.

Viktig!Når plantet i midten av mai, blomstrer kornblomstbusker i begynnelsen av juli.

Rotsystemet til poteter er godt utviklet. Det inkluderer mange kim- og stolonprosesser. Under hver busk dannes det opptil 15 knoller. Samtidig er antallet ikke-omsettelige små frukter begrenset.

Vasilka blomstrer i lang tid

Potetsort Kornblomst: beskrivelse og egenskaper, bilder, anmeldelser

Клубни

Kornblomstpoteter utmerker seg med jevne, langstrakte knoller. Gjennomsnittsvekten av hver er 77-112 g. Skallet er tynt, glatt, med en blåfiolett ensartet nyanse. Under varmebehandlingen går intensiteten av fargen tapt.

Øynene på knollene er små, overfladiske, upåfallende. Ved oppskjæring kan man se et fast, hvitt eller lyst kremkjøtt med sporadiske flekker av rosa-fiolett pigment. Når den utsettes for luft, blir den ikke mørkere. Potet Vasilek er preget av et svakt kokenivå. Stivelsesinnholdet i knollene er 12-16%.

Utbyttet av salgbare knoller fra poteter Kornblomst er 71-94%

Potetsort Kornblomst: beskrivelse og egenskaper, bilder, anmeldelser

Характеристика картофеля Василек

For å forstå hvor lovende denne varianten er, må du gjøre deg kjent med dens egenskaper. Denne informasjonen vil også sikre forsvarlig omsorg for kulturen.

Вкусовые качества картофеля Василек

Eksperter vurderer smaken av Vasilek-poteter som god. Massen er moderat melete, ikke vannaktig, mister ikke tekstur og farge under varmebehandling. Kornblomst tilhører den kulinariske typen sol.

Sorten er egnet for:

 • puré;
 • første kurs;
 • fyll;
 • koking i «uniform» og renset form.

Viktig!I prosessen med matlaging kan knoller sprekke, men samtidig beholder de formen.

Сроки созревания

Kornblomstpoteten er etter kjennetegn blant de middels tidlige. Vekstsesongen varer 80-100 dager. Når du planter poteter i midten av mai, kan høstingen utføres i det andre tiåret av august.

Урожайность

Produktivitetsnivået til sorten er gjennomsnittlig ca 180-200 kg/ha. Kornblomstknoller er utsatt for mekanisk skade på grunn av den tynne huden. Derfor krever det forsiktig transport for å bevare kommersielle kvaliteter. Potet Vasilek er preget av utmerket holdbarhet. Hvis lagringsforholdene overholdes, forblir knollene salgbare til neste sesong. Og mengden avfall overstiger ikke 4-5%.

Регионы выращивания

Denne sorten er sonet for den sentrale regionen i Russland. Men etter vurderinger av gartnere, viser han god ytelse i de nordlige regionene. Det anbefales ikke å dyrke kornblomst sør i landet, da den ikke reagerer godt på tørr luft.

Устойчивость к заболеваниям

Denne typen potet er svært motstandsdyktig mot kreft, gylden cyste nematode. Men samtidig er kornblomst preget av en gjennomsnittlig følsomhet for rynket, stripete mosaikk. I tillegg er arten middels sårbar for sensyke.

Достоинства и недостатки

I følge beskrivelsen av sorten, bilder og anmeldelser har kornblomstpoteten mange fordeler som gartnere kan sette pris på. Men til tross for dette har den også visse ulemper som må tas hensyn til.

Kornblomst er preget av et høyt innhold av karotenoider

Potetsort Kornblomst: beskrivelse og egenskaper, bilder, anmeldelser

Hovedfordeler:

 • god smak;
 • stabilt utbytte;
 • kompakthet av busker;
 • allsidig bruk;
 • salgbarhet;
 • høyt nivå på å holde kvalitet;
 • fruktens jevnhet;
 • økt innhold av vitaminer, mineralkomponenter.

Feil:

 • utsatt for tørr og ringråte;
 • hvis vekstbetingelsene ikke stemmer overens, spirer knollene raskt;
 • smaken forverres når den dyrkes i sur jord.

Правила посадки

For planting må du bruke mellomstore poteter uten mekanisk skade og tegn på sykdom. Det anbefales å spire dem først. For å gjøre dette, tre uker før prosedyren, må du overføre til et rom med en temperatur på +15 ° C og spre ut i ett lag. I dette tilfellet, på tidspunktet for planting, vil lengden på spirene være omtrent 1,5 cm, noe som vil påvirke deres spiring positivt.

For kornblomstpoteter må du velge et åpent område, godt opplyst hele dagen. Det beste alternativet for sorten er loams rik på organisk materiale med god lufting og et nøytralt nivå av surhet. Du kan også plante disse potetene i sandholdig leirjord, hvis du først legger til 10 kg humus per kvadratmeter m.

Viktig!Forberedelsen av stedet for poteter Kornblomst må utføres om høsten.

Hull for planting bør lages i en avstand på 30 cm, og mellom rader må det observeres en avstand på 60 cm. Anbefalt plantedybde for denne sorten er 10 cm.

Kornblomst utvikler seg dårlig når den plantes i sur jord. Derfor, om nødvendig, er det nødvendig å legge til 300 g kalk per 1 kvadratmeter til jorden på forhånd m. Og du bør også legge til en håndfull treaske til hver brønn.

Как ухаживать

På et tidlig stadium av utviklingen er det ekstremt viktig for Vasilek-poteter å løsne og luke jorda etter hver vanning eller regn. Dette vil bevare næringsstoffer i jorda og lufttilgang til røttene, noe som vil påvirke utviklingen av buskene positivt. Sorten tåler lett kortvarig tørke, men med langvarig mangel på fuktighet i jorda trenger den vanning med å fukte jorda med 10 cm.

Når toppen av poteter når en høyde på 17 cm, må du utføre den første bakken, og den andre — på scenen for å lukke buskene. Variety Vasilek reagerer godt på toppdressing. I den aktive vekstsesongen anbefales det å bruke urea 30 g per 10 liter vann eller mullein 1:10. Den andre toppdressingen bør utføres før blomstrende busker. På dette tidspunktet kan du bruke nitroammophoska i andelen 1 ss l til en bøtte med vann. Siste gjødslingstidspunkt anbefales etter blomstring. På dette stadiet må du påføre superfosfat 30 g og kaliumsulfid 25 g per 10 liter vann.

Viktig: Fra og med andre halvdel av juni er det umulig å bruke organisk materiale og nitrogengjødsel, da dette stimulerer utviklingen av busker til skade for dannelsen av knoller.

Poteter Kornblomst bør lukes regelmessig til buskene lukker seg

Potetsort Kornblomst: beskrivelse og egenskaper, bilder, anmeldelser

Сбор и хранение урожая

En skarp visnelse av skuddene til denne sorten skjer i andre halvdel av august. Dette tegnet indikerer behovet for høsting. Graving av poteter anbefales i tørt vær. Etter det må avlingen tørkes i hagen i 2-3 timer. Og først etter det flytte til et mørkt rom. Før du legger i kjelleren, må avlingen tørkes i tre uker.

Før legging i kjeller skal knollene sorteres etter størrelse. Optimale lagringsforhold for kornblomsthøst: temperatur + 4-6 ° C, fuktighet 80-85%.

Viktig! Plantemateriale for neste sesong må lagres separat fra hovedavlingen.

Заключение

Kornblomstpoteter er preget av et stabilt utbytte under standard pleieforhold. Samtidig kjennetegnes sorten av en minimumsmengde avfall ved rengjøring av knollene, siden de er på linje med den, og skallet er tynt. Og til tross for gjennomsnittlig utbytte, hevder mange gartnere at dette oppveies av kvaliteten på frukten og utmerket smak. Noe som gjør det mulig for sorten å bli mer populær for hvert år.

Отзывы огородников о картофеле Василек

Svetlana Stepashina, Podolsk Jeg har dyrket kornblomstpoteter de siste tre årene. Jeg kan si at knollene hans er av middels størrelse, men samtidig er nesten alle de samme under en busk. Vasilek har vist gode resultater i alle disse årene. Og smaken av fruktene er hinsides ros. Poteter er gode til første og andre rett Sergey Skurikov, Bryansk, Vasilek begynte å dyrke for fire år siden. I løpet av denne tiden har han aldri sviktet meg. Utbyttet er gjennomsnittlig, men stabilt. Reagerer godt på fôring. Dette gjør det mulig å øke utbyttet av salgbare knoller. Men selv i deres fravær viser det et tilfredsstillende resultat. Jeg vanner poteter bare under en lang tørke.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Моя дача
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: