Сорт картофеля Бельмондо: характеристика и описание, фото, отзывы

Belmondo-potet er en ny lovende avlingssort som nylig har dukket opp på markedet, men som allerede har klart å gjøre seg kjent. Den er preget av høyt og stabilt utbytte, utmerket fruktsmak, økt motstand mot ugunstige værforhold. Og anmeldelsene av gartnerne som dyrket den bekrefter dette fullt ut. Men for å oppnå maksimal ytelse av arten, er det nødvendig å følge anbefalingene fra opphavsmannen for planting og videre stell.

Belmondo poteter er bord

История появления

Belmondo-poteter ble oppnådd takket være innsatsen fra tyske oppdrettere, nemlig de ansatte i Solagro Seed Alliance, som spesialiserer seg på utvikling og videresalg av nye typer avlinger. Målet var å få en sort som kan opprettholde høy produktivitet i ulike klimasoner. Og skaperne har helt lyktes.

Belmondo-poteter gjennomgår nå sortsforsøk i Russland. Og først etter at de er ferdige, kan den legges inn i statsregisteret.

Описание семенной картошки сорта Бельмондо

Belmondo-poteter i utseende av busker og knoller skiller seg fra andre typer kultur. For å nøyaktig bestemme samsvar med sorten, er det nødvendig å studere dem.

Куст

Belmondo-poteter er preget av høye spredende busker, 60 cm høye, skuddene er sterke, fortykkede, til å begynne med oppreist, men senere litt avvikende til siden. I hver busk dannes 4-5 stengler. Bladbladene til Belmondo er store, mørkegrønne, lukket til middels. Kantene deres er litt bølgete. Platene er rynkete, deres årer er svakt uttrykt. Belmondo potetskudd er tett bladrike i øvre del, og nakne under.

Blomstene av sorten er opptil 1 cm i diameter.De samles i blomsterstander på 3-5 stykker. Corollas har en mørk rød eller lys lilla nyanse.

Viktig!Intensiteten til fargen på blomster i Belmondo-varianten avhenger av graden av belysning av buskene.

Rotsystemet er kraftig, godt utviklet, noe som sikrer høye avlinger. Det inkluderer mange vekst- og stolonprosesser, som lar busken utvikle seg fullt ut selv i ugunstige år for kultur. Under hver busk dannes 12-15 knoller.

Belmondo potetsort: egenskaper og beskrivelse, bilder, anmeldelser

Utbyttet av små frukter i Belmondo-varianten er lite

Клубни

Denne potettypen har ovale knoller med overfladiske sparsomme øyne. Derfor forblir en liten mengde avfall under rengjøring, og selve prosessen forårsaker ingen spesielle vanskeligheter. Gjennomsnittlig vekt på poteter er 100-120 g. Skallet er tynt, tett, ikke utsatt for mekanisk skade. Knollene har en jevn gul fargetone og en jevn overflate.

Når du skjærer en Belmondo-potet, kan du se en tett fruktkjøtt som ikke blir mørkere når den utsettes for luft. Den har en gul fargetone, og intensiteten bevares selv under varmebehandling. Stivelsesinnholdet i Belmondo-knoller er ca. 16%. Utbyttet av salgbare frukter av sorten er 92%.

Belmondo potetsort: egenskaper og beskrivelse, bilder, anmeldelser

Belmondo-poteter koker ikke under koking

Характеристика сорта картошки Бельмондо

For å evaluere produktiviteten til en variasjon, er det nødvendig å gjøre deg kjent med dens egenskaper. Denne informasjonen vil også tillate deg å finne ut hvilke forhold for arten som anses som optimale.

Вкусовые качества картофеля Бельмондо

Smaken av Belmondo-poteter er vurdert til 8 poeng av 10 mulige. I henhold til den kulinariske typen er den klassifisert som AB.

Belmondo-poteter kan brukes til:

 • koker i renset form og «uniform»;
 • steking;
 • baking;
 • salater;
 • første, andre kurs;
 • frites.

Viktig!Sorten egner seg ikke til å lage potetmos, da konsistensen er kornete.

Сроки созревания

Denne typen kultur anses som middels tidlig. Perioden for vegetasjonen fra fremveksten av skudd til modning av knoller er 70-80 dager. Når du planter en sort i midten av mai, kan fruktplukking utføres i det første tiåret av august.

Урожайность

Sorten Belmondo gir høy avkastning. Fra 1 hektar kan du få 450-800 centners salgbare knoller. Siden hver busk gir 1,5-2 kg avling per sesong.

Где выращивают

Sorten anbefales for dyrking i de sentrale og nordlige regionene av landet. Men det er også akseptabelt å dyrke den i de sørlige regionene med organisering av dryppvanning, siden Belmondo-poteten ikke tåler tørke godt.

Устойчивость к заболеваниям

Sorten er motstandsdyktig mot senbryst, vanlig skurv, svart mugg, rust, rhizoctonia. Hvis vekstforholdene ikke er egnet, svekkes den og blir utsatt for bladkrøll, Y-viruset.

Преимущества и недостатки

Belmondo-poteter har mange fordeler, som bidrar til veksten av populariteten blant erfarne og nybegynnere gartnere. Det har imidlertid også visse ulemper som må vurderes når du velger det.

Belmondo potetsort: egenskaper og beskrivelse, bilder, anmeldelser

Holdekvaliteten til sorten er 97%

Hovedfordeler:

 • høyt stabilt utbytte;
 • tidlig modning av avlingen;
 • utmerket smak;
 • allsidig bruk;
 • presentasjon av frukt;
 • egnet for transport og langtidslagring;
 • endimensjonalitet og jevnhet av poteter;
 • allsidig bruk.

Feil:

 • utsatt for tørke;
 • krevende på sammensetningen av jorda og toppdressing;
 • mottakelig for bladkrøll, virus Y.

Как сажать

For høy produktivitet av Belmondo-sorten er det nødvendig å plante riktig. Men før det anbefales det å forberede stedet på forhånd om høsten. For å gjøre dette er det nødvendig å grave det opp, fjerne ugress, tilsette 10 kg humus, 40 g superfosfat og 25 g kaliumsvovel per kvadratmeter m. Løsne deretter jorden på nytt om våren.

Belmondo-knoller trenger også foreløpig forberedelse for planting. For dette er det nødvendig å bringe dem inn i et lyst rom med en temperatur på +15 ° C tre uker før prosedyren og hell dem ut i ett lag. Med jevne mellomrom må Belmondo settepoteter sprayes med en sprayflaske og roteres. Som et resultat, ved plantingstidspunktet, dannes det spirer som er omtrent 1,5 cm lange på knollene. Det anbefales ikke å kutte settepotetene, da dette fører til utilstrekkelig utvikling av buskene og reduserer utbyttet.

Viktig! Den optimale plantedybden for poteter på lett jord er 10 cm, og på tung jord 7 cm.

Рекомендации по уходу

Belmondo-varianten krever ikke kompleks pleie. Men for at den skal vise maksimal ytelse, er det nødvendig å overholde visse regler for landbruksteknologi.

Ti dager etter planting er det nødvendig å løsne jorden til en dybde på 1,5 cm Dette vil akselerere spiringen av knoller og gi lufttilgang til dem. I fremtiden må plantepoteter lukes jevnlig ettersom ugresset vokser til buskene lukker seg.

Sorten reagerer ikke godt på tørke, med lang fravær av regn, må den vannes regelmessig. Prosedyren anbefales å gjøres om kvelden med å fukte jorden til en dybde på 10 cm.

Du må spud Belmondo-poteter tre ganger. Første gang å gjøre dette med en stilklengde på 18 cm, og i fremtiden — ti dager etter forrige prosedyre.

Belmondo-poteter krever regelmessig fôring, noe som garanterer høy avkastning. Den første gangen anbefales det å gjødsle under den aktive veksten av stilkene. På dette stadiet anbefales det å bruke nitroammophoska i en andel på 30 g per 10 liter vann. Den andre og tredje toppdressingen anbefales under dannelsen av knopper og eggstokken av knoller. I disse periodene må du gjødsle buskene med superfosfat 40 g og kaliumsulfid 25 g per bøtte vann.

Gjødsel kan også påføres i tørr form, men bare etter vanning eller regn med obligatorisk nedstøping i bakken.

Belmondo potetsort: egenskaper og beskrivelse, bilder, anmeldelser

Denne varianten av poteter krever behandling fra Colorado-potetbillen

Когда собирать и как хранить

I begynnelsen av august begynner Belmondo potetskudd å gulne skarpt. Dette tegnet indikerer modning av knoller, noe som betyr at du kan begynne å høste. Du må grave poteter om morgenen i tørt, klart vær.

Etter høsting anbefales det å la avlingen stå i hagen i to timer, og først deretter overføre den til rommet for ytterligere tørking. Poteter må tåle 3-4 uker. Deretter er det nødvendig å sortere det ut, sortere ut de skadede prøvene, og også skille frøknollene. Først etter det kan avlingen overføres til kjelleren for langtidslagring. Optimale forhold for bevaring av avlingen: temperatur +2-4 °C og luftfuktighet innenfor 60-65 %. I dette tilfellet beholder knollene forbrukeregenskaper til den nye sesongen.

Заключение

Belmondo-poteter er betydelig overlegne i egenskaper i forhold til mange kjente typer avlinger. Takket være dette kan den dyrkes i hvilken som helst region i landet og være sikker på at høsten på slutten av sesongen vil møte forventningene. For å gjøre dette er det bare nødvendig å lande og gi omsorg i samsvar med kravene til denne typen kultur.

Отзывы дачников о картошке Бельмондо

Ivan Stepashkin, 48 år gammel, Bryansk Belmondo dyrket poteter i forrige sesong for første gang. Jeg kan si at selv til tross for varmen, viste han en god avling. Under hver busk var det 12-16 knoller av nesten samme størrelse. Fruktsmaken er utmerket. Sorten er spesielt egnet for steking, baking og matlaging av pommes frites.Irina Krymova, 54 år, Podolsk Jeg kjøpte ved et uhell Belmondo-poteter for planting i fjor og bestemte meg for å eksperimentere. Hva var min overraskelse da han på slutten av sesongen ga en god høst, til tross for ugunstige værforhold. Smaken av knoller er utmerket. Det eneste negative er at pureen basert på den ikke har en jevn konsistens.

Рейтинг
( Пока оценок нет )
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Моя дача
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: